Ontstaan om rust te brengen in het kopen van jouw droomhuis.

In het verleden hoorden wij te vaak verhalen van mensen die wel wilden verhuizen maar de stap niet durfden of konden nemen. Vaak omdat de oude woning nog niet was verkocht en men huiverig is voor dubbele woonlasten. Deze situatie zal zich, gezien de veranderende marktomstandigheden weer vaker gaan voordoen. Ter voorkoming van dubbele woonlasten hebben wij daarom Dubbele Woonlasten Garantie ontwikkeld.

 

Meer over ons

Het niet durven nemen van de beslissing om een nieuwe woning te kopen heeft vaak te maken met persoonlijke en financiele onrust. Wat is nu prettiger dan met een gerust gevoel een nieuwe woning te kopen en de zekerheid te hebben dat je eventuele dubbele woonlasten maximaal 2 jaar worden gecompenseerd. Dubbele woonlasten zorgt voor financiele zekerheid en rust bij de aankoop van een nieuwe woning.

Dubbele Woonlasten Garantie is ook een oplossing voor het verkrijgen van een geldlening voor de aankoop van je nieuwe woning wanneer je ‘oude’ woning nog niet is verkocht. In het verleden kon je naast de koopprijs van de woning ook alle bijkomende kosten financieren. Sinds een aantal jaar is het echter niet meer mogleijk om meer dan 100 procent van de woningwaarde te lenen voor je hypohteek. Dit betekent dat je bijvoorbeeld de kosten koper niet meer kunt meefinancieren. De kosten koper dien je dus te betalen van eigen geld. Daarnaast wil de geldverstrekker ook dat je vooraf kunt aantonen dat je eventuele dubbele hypotheeklasten (wanneer je ‘oude woning’ niet snel wordt verkocht) voor minimaal een periode van 1 jaar kunt betalen. Je spaargelden zijn opgegaan aan de bijkomende kosten en inrichting van je nieuwe woning. Hoe toon je dan aan dat je de dubbele hypotheeklasten kunt dragen? Precies, met Dubbele Woonlasten Garantie! Steeds meer geldverstrekkers accepteren de Dubbele Woonlasten Garantie, maar overleg eerst met je financieel adviseur.

Sinds 2007

Dubbele Woonlasten Garantie bestaat al, in eerste instantie onder een andere naam , sinds 2007.  De regeling  is in samenwerking met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en fiscaal juristen uitgewerkt en beoordeeld en goedgekeurd door de belastingdienst.

Wie is Dubbele Woonlasten Garantie.

Maarten Trouwborst

Na een studie Commerciële economie in Rotterdam en een jarenlange ervaring bij diverse makelaarskantoren en financiële dienstverleners heeft Maarten Trouwborst aan de wieg gestaan van de Dubbele Woonlasten Garantie. Als eigenaar van BDWG is Maarten het aanspreekpunt voor alle partners en de motor achter het bedrijf. 

Martine du Croix

Sinds het afronden van de opleiding Makelaar Taxateur is Martine werkzaam als taxateur. Zij is tevens nauw betrokken geweest bij de oprichting en het uitrollen van het product DWG. Martine verzorgt tevens de administratieve zaaksafhandeling.

Snelheid

Als je een huis wilt kopen, kun je snel beslissen en loop je geen risico dat een ander je vóór is. Je hoeft immers niet te wachten tot je huidige huis verkocht is.

Goed onderhandelen

Je wilt je eigen huis snel verkopen. Dubbele Woonlasten Garantie geeft je de tijd zonder alle maandelijkse lasten. Je hoeft dus geen laag bod te accepteren.

Gemak

Als je eerst je eigen huis verkoopt, moet je tijdelijke huisvesting zoeken. Met Dubbele Woonlasten Garantie verhuis je maar één keer.

Financiën op orde

Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over dubbele woonlasten zolang de garantie loopt en dat geeft rust.